Ούγγροι θα περιπολούν στα σύνορα της Σερβίας με τη Βουλγαρία για την αντιμετώπιση των μεταναστών




Σεπτέμβριος 8, 2016.

Αστυνομικές δυνάμεις από την Ουγγαρία, με πλήρη τεχνικό εξοπλισμό θα περιπολούν στα σύνορα της Σερβίας με τη Βουλγαρία.




Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.
Ανέφερε, επίσης,  ότι οι αρχές του Βελιγραδίου έχουν ήδη ζητήσει βοήθεια από την αυστριακή και τη γαλλική αστυνομία για τη φύλαξη των συνόρων του κράτους.



Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιπλέον  ξένες δυνάμεις θα συμβάλλουν στην «σταθερότητα και την ασφάλεια των συνόρων».



Οι Ούγγροι αστυνομικοί ενδεχομένως θα φέρουν εξοπλισμό θερμικών καμερών για την περιπολία τους στα σύνορα με τη Βουλγαρία.



«Το καθήκον, μας καλεί να βρούμε έναν μοντέλο για τον τερματισμό της παράνομης διέλευσης των συνόρων και ως εκ τούτου έχουμε δεσμευθεί να διαθέσουμε σημαντικό αριθμό αστυνομικών και στρατιωτών για τη φύλαξη των συνόρων μας με τη Βουλγαρία και το νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων», ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.



«Για να έχουμε πιο αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων χρειαζόμαστε περισσότερες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «τα τεχνικά μέσα  μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, αλλά η τελική καθοριστική απάντηση  πρέπει να δοθεί από την Ευρώπη, τι θα γίνουν οι μετανάστες που δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές και μετακινούνται για οικονομικούς λόγους», είπε.



«Είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη να μας πει για θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους, εάν θα τους ενσωματώσουμε στις κοινωνίες μας και που θα βρεθούν κονδύλια για την κατάρτισή τους, την εκπαίδευση, την γνώση του πολιτισμού μας και της γλώσσας», είπε ο Στεφάνοβιτς.



Ο υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι η Σερβία έχει κάνει πολλά για τους μετανάστες και η χώρα δεν μπορεί να δέχεται συνέχεια άπειρο αριθμό ανθρώπων, ξοδεύοντας τεράστια χρηματικά ποσά για τη συντήρησή τους.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr