Κούρδοι: Ο Ντερμιτάς δήλωσε από το Κουρδιστάν ότι δεν ξέρει …κουρδικά!




Ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στην Τουρκία, στη συνέντευξή του στην κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ μίλησε μέσω του μεταφραστή του (αριστερά του)


Σεπτέμβριος 25, 2016.

Ο συμπρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντερμιτάς,  στην επίσκεψή του στην Κουρδική Περιφέρεια του Ιράκ, δήλωσε ότι δεν ξέρει κουρδικά,  ενώ είναι ο επικεφαλής κόμματος που καλύπτει τους κυριότερους κουρδικούς πολιτικούς φορείς στην Τουρκία…




Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι στην τετραήμερη επίσκεψή του στο ιρακινό Κουρδιστάν, είχε μαζί του διερμηνέα γιατί  όπως δήλωσε δεν μιλά κουρδικά τονίζοντας «το ξέρω είναι ντροπή, αλλά είναι μια ανεπάρκεια για εμάς, είναι μια ντροπή όχι δική μας αλλά του τουρκικού κράτους», είπε χαρακτηριστικά.



Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς επισκέφθηκε την Αρμπίλ και την Σουλεϊμανίγια, επικεφαλής αντιπροσωπείας του HDP, όπου συνομίλησε με τα τοπικά κόμματα.



Οι Κούρδοι του βόρειου Ιράκ, εξεπλάγησαν όταν άκουσαν τον Ντερμιτάς να δηλώνει μέσω του μεταφραστή του, ότι δεν γνωρίζει κουρδικά, και έτυχε  δριμείας κριτικής από τους Κούρδους δημοσιογράφους.



Ο ίδιος δικαιολογήθηκε ότι  ξέρει τη διάλεκτο Ζαζάτσα (Ζάζα) από τη μητέρα του, ενώ η διάλεκτος Κουρμάνγι του είναι κατανοητή αλλά δεν μπορεί να τη μιλήσει.



Διευκρίνισε ότι δεν φταίει αυτός που δεν μιλά κουρδικά, αλλά οι πολιτικές σκοπιμότητες στην Τουρκία.



«Είναι κρίμα που δεν μιλώ κουρδικά, αλλά είναι ντροπή του τουρκικού κράτους που ακολουθεί πολιτική αφομοίωσής μας», είπε χαρακτηριστικά.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr