Αίγυπτος: Μείωση εσόδων από τη Διώρυγα του Σουέζ




Σεπτέμβριος 24, 2016.

Μειωμένη παρουσιάζεται η κίνηση των πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ κατά το τρέχον έτος, μια ένδειξη που αντικατοπτρίζει την παγκόσμια πτώση  της διακίνησης των εμπορευμάτων.




Ενδεικτικά, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2016 διήλθαν από το κανάλι 311 με συνολικό φορτίο 18.28m τόνων που αντιστοιχούν σε ένα μέσο όρο περίπου 44 πλοία ανά ημέρα και μεταφοράς 2.611m τόνων ανά μέρα.



Σε σύγκριση με στοιχεία του Ιουλίου του 2015- πριν από τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των διερχομένων πλοίων ανήρχετο σε 47 πλοία με μέσο φορτίο 2.758m τόνων ημερησίως.



Το μεγαλύτερο πλοίο ήταν το ‘Alzubara’ , σημαία Μάλτας, που μετέφερε εμπορευματοκιβώτια από τη Μαλαισία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετέφερε  200.607 τόνους.



Η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου, σύμφωνα με την ‘Dailynews Egypt’,  ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι υπάρχει πτώση των εσόδων από τη διώρυγα κατά το φορολογικό έτος 2015-16. Μια πτώση που εκτιμάται στα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια.



Τα τέλη διέλευσης αναλογούν στο φορτίο που μεταφέρει ένα πλοίο.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr