Σύμβουλος του Άσαντ κατηγόρησε τις ΗΠΑ για συντονισμένες ενέργειες με το ISIS



«Ο συριακός στρατός είχε τον έλεγχο των γύρω λόφων  όταν οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ άρχισαν να τους χτυπούν»

Σεπτέμβριος 19, 2016.


Μετά από την επίθεση των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών κατά του στρατού της Συρίας στην περιοχή της πόλης Ντέιρ εζ Ζορ, οι τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ αναθάρρησαν και εξαπέλυσαν αμέσως επίθεση κατά του στρατού της Συρίας, ο  οποίος υπέστη σοβαρή βλάβη, με πάνω από 60 νεκρούς και 100 τραυματίες από τους πυραύλους των αμερικανικών αεροσκαφών και οι Ισλαμιστές κατάφεραν να καταλάβουν θέσεις των κυβερνητικών δυνάμεων.




Τα παραπάνω δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου της Συρίας, Μπουσέινα Σαμπάν.

«Ο συριακός στρατός είχε τον έλεγχο των γύρω λόφων  όταν οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ άρχισαν να τους χτυπούν. Τότε οι τρομοκράτες, βλέποντας την εξέλιξη αυτή,  άρχισαν αμέσως επίθεση. Για έναν γνώστη των πολεμικών πραγμάτων, αυτό είναι μια συντονισμένη ενέργεια μεταξύ της αμερικανικής αεροπορίας  ή του Συνασπισμού του ελέγχει με τους  τρομοκράτες», δήλωσε ο Σαμπάν στην τηλεόραση ‘ΡΤ’.



Στη Δαμασκό πιστεύουν ότι η επίθεση αυτή των Αμερικανών κατά του συριακού στρατού δεν είναι τυχαία.



«Θα ήταν περίεργο, εάν μια τέτοια χώρα, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που έχει τον ισχυρότερο στρατό του κόσμου, να κάνει τέτοια λάθη και να σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους», είπε ο Σαμπάν.



Ο ίδιος πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν το τι θα εξελιχθεί στη μάχη του Σαββάτου και προέβησαν σε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κοντά στην πόλη Ντέιρ Αζ Ζαρ, για να ανακόψουν την προέλαση του συριακού στρατού.



Σημειώνεται ότι το Πεντάγωνο εξέφρασε τη λύπη του, σημειώνοντας ότι οι αεροπορικές επιθέσεις έγιναν κατά λάθος.



Ενώ, η Μόσχα θεωρεί ως φυσικό αποτέλεσμα την επίθεση αυτή, αφού οι ΗΠΑ αρνούνται για πλήρη συγχρονισμό για την εξουδετέρωση της τρομοκρατίας του ISIS.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr