Izvestia: Η Κύπρος διέψευσε δημοσιεύματα για ρωσική αεροπορική βάση στο νησί



Η ρωσική εφημερίδα, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, σημειώνει ότι δεν έγιναν επίσημες συζητήσεις για ρωσική βάση στην Κύπρο


Σεπτέμβριος 20, 2016.

Η Ρωσία δεν έχει προβεί σε αίτημα από την Κύπρο για χρήση αεροπορικής βάσης. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα ‘Ιζβέστια’.




« Όχι, δεν έχουν γίνει τέτοιες συζητήσεις με τη ρωσική κυβέρνηση, η οποία σέβεται την ανεξαρτησία μας», ανακοινώθηκε από  το γραφείο Τύπου του προέδρου της Κύπρου.



Πληροφορίες σχετικά με το γεγονός ότι οι κυπριακές αρχές, θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει αεροπορική βάση  στην Κύπρο, εμφανίσθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν ο Αναστασιάδης επισκέφθηκε τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2015.



Στη συνέχεια,  η υπόθεση αυτή έφυγε από το προσκήνιο. Αργότερα, την χρήση της αεροπορικής βάσης δεν απέκλεισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, αλλά αυτή η δήλωση δεν ακολουθήθηκε από συγκριμένες συμφωνίες, σχολιάζει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr