Σαουδάραβας υφυπ. Οικονομικών: «Πάμε για πτώχευση σε 3 με 4 χρόνια»




Οκτώβριος 25, 2016.


Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ αλ Τουβέιτζρ, δήλωσε ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα λιτότητας τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πτώχευση μέσα σε τρία ή τέσσερα χρόνια.




Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, ο αλ Τουβέιτζρ μιλώντας  στην κρατική τηλεόραση δήλωσε ότι εάν δεν εφαρμοσθούν μέτρα λιτότητας, ώστε να ελεγχθούν τα οικονομικά, η χώρα θα βρεθεί  υπό σοβαρή πίεση .



«Εάν συνεχισθεί η πτώση των τιμών του πετρελαίου και δεν προβεί η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σε μέτρα λιτότητας, τότε, το βασίλειο εντός τριών ή τεσσάρων ετών αναπόφευκτα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία», είπε.



Ο υπουργός επί των δημοσίων οργανισμών Χαλέντ αλ Αράι, μιλώντας στο ίδιο πνεύμα δήλωσε ότι το 70 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι δημόσιοι υπάλληλοι.



Ο υπουργός επέκρινε το σύστημα και είπε ότι η συνέχιση της καταβολής των μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους θα φέρει τη χώρα σε δύσκολη θέση.



Τον περασμένο μήνα αναφέρθηκε η περικοπή των μισθών των υπουργών και των ατόμων που έχουν διευθυντικές θέσεις. Η περικοπή αφορούσε επιδόματα και δώρα.



Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ραγδαία μείωση των εσόδων της λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Πέρυσι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της χώρας ανήλθε περίπου στα $ 100 δις.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr