Η Συρία κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων




Οκτώβριος 1, 2016.

Αεροσκάφη του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών υπό την ηγεσία του διεθνούς επιθετικού συνασπισμού κάλυπταν τις τρομοκρατικές ομάδες της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και του «Ισλαμικού κράτους» και χτυπούσαν τις θέσεις του συριακού στρατού.



Αυτό δήλωσε ο πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας στη Μόσχα, Ριγιάντ Χαντάντ, όπως σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.



«Η αμερικανική αεροπορική επίθεση κατά των θέσεων του συριακού στρατού στο Ντέιρ αλ Ζορ έγινε κατά τη στιγμή που ανακτούσε τον έλεγχο στην περιοχή  του χωριού Χάντρ και της γύρω περιοχής από την  «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα»», είπε ο διπλωμάτης.



Ο ίδιος τόνισε ότι  η Συρία έστειλε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ένα μήνυμα που έλεγε για «κατάφωρη παρέμβαση».



«Οι Αμερικανοί υποστήριξαν στην αρχή ότι έγινε λάθος.  Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται για λάθος, διότι οι συριακές δυνάμεις βρίσκονταν στη θέση αυτή για περισσότερο από δύο χρόνια. Υπάρχουν χάρτες των μαχών και όλοι γνωρίζουν ότι στον τομέα αυτόν υπάρχει συριακός στρατός», είπε ο πρέσβης.



Στις 17 Σεπτεμβρίου  έγινε αεροπορική επίθεση από τον διεθνή συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, κοντά στο αεροδρόμιο του Ντέιρ αζ Ζορ, σκοτώθηκαν 83 άνθρωποι  και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν.



Το Πεντάγωνο υποστήριξε  ότι χτύηπησε θέσεις του ‘ισλαμικού κράτους’, αλλά αργότερα, ανακοίνωσαν ότι είχαν κάνει λάθος.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr