Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Βουλγαρία: Προσπάθεια επανεισδοχής Αφγανών στη χώρα τους
Οκτώβριος 5, 2016.


«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε ευκαιρία για να ασκήσουμε πίεση στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν να υπογράψει μια συμφωνία. Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα πολύ σύντομα, λόγω δέσμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Νικολάι Νέντσεφ  σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Bgnes.Του ζητήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα απόσυρσης της στρατιωτικής αποστολής της Βουλγαρίας από το Αφγανιστάν. Δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είχε πει επανειλημμένα για μια πιθανή αποχώρηση της βουλγαρικής στρατιωτικής αποστολής από το Αφγανιστάν εάν δεν υπάρξει ευκαιρία επανσεισδοχής των παράνομων Αφγανώνμεταναστών.Σημειώνεται ότι με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 20 Νοεμβρίου του 2013 η Βουλγαρία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της στη διεθνή αποστολή του ΝΑΤΟ για την εκπαίδευση, παροχή συμβούλων και βοήθειας στις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν με περίπου 110 στρατιώτες.Για τη συντήρηση της αποστολής αυτής κάθε έτος η Βουλγαρία δαπανά περίπου 12,5 εκατομμύρια λέβα.


«Τους τελευταίους μήνες έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τους Αφγανούς πρόσφυγες. Ψάχνουμε μια λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί μια λύση- πριν από λίγες ημέρες οι ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν το θέμα αυτό και η ΕΕ θα ζητήσει την υπογραφή μιας συμφωνίας επανεισδοχής», είπε ο Νέντσεφ.Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα με τους Αφγανούς μετανάστες πρέπει να επιλυθεί μέσω της διπλωματικής οδού.


Ο Βούλγαρος υπουργός συμμετείχε στο φόρουμ σχετικά με το θέμα «Η προσαρμογή του ΝΑΤΟ στις νέες προκλήσεις για την ασφάλεια», που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: