Μοσούλη: Ενόψει της επίθεσης οι Ισλαμιστές ετοιμάζουν παγίδες στην πόλη




Οκτώβριος 13, 2016.


Οι μαχητές του ‘ισλαμικού κράτους’  έχουν τοποθετήσει κρυφές παγίδες σε όλη την πόλη της Μοσούλης, έσκαψαν τούνελ και έχουν ετοιμάσει ‘παιδιά-κατασκόπους’, εν αναμονή της επίθεσης από τους Ιρακινούς  προκειμένου να ανακαταλάβουν την πόλη από τους τζιχαντιστές, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με αιγυπτιακό δημοσίευμα.




Η Μοσούλη στην οποία υπάρχουν 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι, είναι η έδρα του αυτό-κηρυγμένου χαλιφάτου του ισλαμικού κράτους στο βόρειο Ιράκ από το 2014, οι Ισλαμιστές έχουν κατασκευάσει σύνθετες μηχανές αντίστασης για την αντιμετώπιση των ιρακινών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τη διεθνή Συμμαχία που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.



Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση  στη Μοσούλη αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο και έχει ως στόχο τη διαμόρφωση του μέλλοντος στο Ιράκ, ως κληρονομιά του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.



Ακόμη και εάν το ισλαμικό κράτος νικηθεί, υπάρχει ο πραγματικός φόβος για σεκταριστική βία και μεταξύ  των αμάχων, δηλαδή μεταξύ των Σουνιτών της Μοσούλης και των Σιιτών που υποστηρίζουν την ιρακινή κυβέρνηση.



Πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί από δορυφόρους, εντόπιους και άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές έχουν παγιδεύσει γέφυρες με εκρηκτικά, έχουν παγιδεύσει αυτοκίνητα και έχουν εντείνει τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών, όπως αναφέρουν τέσσερις κάτοικοι της πόλης.



«Έχουν σκάψει σήραγγες για να αμυνθούν στη Μοσούλη. Πολλοί τζιχαντιστές έχουν ξυρίσει τα γένια τους για να εναρμονισθούν στην εμφάνιση  του πληθυσμού και κινούνται συνεχώς γύρω από την πόλη», ανέφερε ανώτερο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, Χόστιγιαρ Ζερμπάρι, ο οποίος έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες μυστικών υπηρεσιών.



Στο ίδιο κλίμα είναι και οι απόψεις του Τζον Ντόριαν, εκπροσώπου του αμερικανικού Συνασπισμού, ο οποίος είπε ότι μέλη του ισλαμικού κράτους - και εξοπλισμός τους- διακινείται μέσω υπόγειων σηράγγων



Ο ίδιος θα προσθέσει ότι το Ισλαμικό κράτος έχει δημιουργήσει συγκεκριμένα αναχώματα και χρησιμοποιεί ειδικά εμπόδια για να εμποδίσει την είσοδο στην πόλη των επιτιθεμένων δυνάμεων.



Ακόμη, κάτοικος της Μοσούλης δήλωσε ότι έχουν σκάψει τάφρο δύο μέτρων γύρω από την περίμετρο της πόλης και την έχουν γεμίσει με πετρέλαιο προκειμένου να το πυροδοτήσουν για να κάνουν δύσκολες τις ενδεχόμενες αεροπορικές επιδρομές στην πόλη, όπως σημειώνει η Egypt Independent.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr