Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Βουλγαρία: Διαμαρτυρίες εθνικιστών σε τέσσερις πόλεις κατά των μεταναστών
“Οι πρόγονοί μας έκαναν το χρέος τους…τώρα είναι η σειρά μας», γράφει το πανό των Βουλγάρων εθνικιστών


Οκτώβριος 22, 2016.Βούλγαροι εθνικιστές διαμαρτυρήθηκαν, χθες το βράδυ,  σε διάφορες πόλεις κατά τον παράνομων μεταναστών στη χώρα. Διαμαρτυρίες διοργανώθηκαν στη Σόφια, Βάρνα, Μπουργκάς και Γιάμπολ.Κύρια συνθήματα των διαμαρτυρομένων ήταν η έκφραση δυσαρέσκειας για τα μέτρα που έχει λάβει το κράτος για την αντιμετώπιση της εισροής στη χώρα των παράνομων μεταναστών. Ζήτησαν τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την αποτροπή της εισόδου των μεταναστών, να μην δημιουργηθούν νέα  στρατόπεδα μεταναστών και να κλείσουν τα, ήδη, υπάρχοντα.Οι διαδηλωτές έφεραν πανό που έγραφαν: «Οι πρόγονοί μας έκαναν το χρέος τους, τώρα η σειρά μας», «Η Βουλγαρία για πάντα», «Ξυπνήστε Βούλγαροι, μας παίρνουν το μέλλον».Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας τους στη Σόφια, τραγουδούσαν πατριωτικά τραγούδια, ενώ η αστυνομική παρουσία ήταν αυξημένη  γύρω από τους διαδηλωτές.


 Όταν πέρασαν από μπροστά από το τζαμί, στη βουλγαρική πρωτεύουσα,  άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των μουσουλμάνων και έριξαν κροτίδες.

Η πορεία τελείωσε χωρίς επεισόδια.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: