Ρώσοι κατάσκοποι εκδιώχθηκαν από τη Σερβία




Οκτώβριος 28, 2016.


Αρκετοί Ρώσοι πολίτες εκδιώχθηκαν από τη Σερβία για συμμετοχή στην προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών στο Μαυροβούνιο, γράφει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ επικαλούμενη τη σερβική  Ντάνας’ εμπλέκοντας κύκλους κοντά στην εξουσία της Σερβίας.




Όπως γράφει η ‘Ντάνας’, δεν δόθηκε καμία απάντηση στο ερώτημα ποια ομάδα είναι, από πού καθοδηγούνται και εάν η χθεσινή επίσκεψη του γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας ήταν για αυτήν τη διαδικασία των σερβικών αρχών.



Τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου ανέφεραν χθες ότι οι Ρώσοι κατάσκοποι συμμετείχαν στην προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στο Μαυροβούνιο την ημέρα των βουλευτικών εκλογών.



Η εφημερίδα «Vecernje Novosti» ανέφερε ότι οι σερβικές υπηρεσίες πληροφοριών και οι ανακριτικές αρχές «απομόνωσαν» την ομάδα των δέκα ατόμων που ήταν ύποπτοι για δράσεις κατά των αρχών του Μαυροβουνίου.



Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχουν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων, πρώην μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων και μαχητές που πολέμησαν στο πλευρό των Ρώσων στην Ντονμπάς.


Οι συλληφθέντες ήταν εξοπλισμένοι με εξελιγμένες συσκευές, με τις οποίες ακολουθούσαν τις κινήσεις του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς. Ο εξοπλισμός τους στάθηκε η αιτία της ανακάλυψής τους από τις μυστικές υπηρεσίες του Μαυροβουνίου.


Στόχος των τρομοκρατών ήταν  η διοργάνωση πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr