Η Βουλγαρία στέλνει δύο χιλιάδες κομάντος στα σύνορα με Τουρκία
Οκτώβριος 26, 2016.


Σόφια.


Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε  την πρόθεσή να στείλει επιπλέον δύο χιλιάδες στρατιώτες για ενίσχυση των συνόρων των βουλγαρο-τουρκικών συνόρων που θα συνδράμουν στην προστασία της χώρας από τους παράνομους μετανάστες.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Νικολάι Νέντσοφ αναφέροντας τους λόγους: «Ό, τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν , το Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία, δεν μας αφήνουν περιθώρια για ηρεμία. Για την προστασία των νότιων συνόρων μας είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή μέσα σε λίγες ώρες να στείλουμε δύο χιλιάδες στρατιώτες που έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση».
Ο ίδιος τόνισε  ότι η Βουλγαρία θα λάβει συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στρατιωτών στα σύνορα, αφού προβλέπεται η παραμονή τους να είναι μακρά.Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να της δώσει  ως βοήθεια  ποσό ύψους € 160 εκατομμυρίων για την προστασία των συνόρων της αφού αποτελούν εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, ώστε να περιορίσει τη ροή των προσφύγων και των μεταναστών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr