Βαγδάτη: Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Τουρκίας






Ο Άστον Κάρτερ (α) συζήτησε με τον πρωθυπουργό του Ιράκ την κατάσταση στην περιοχή

Οκτώβριος 22, 2016.


Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Άστον Κάρτερ, μετά από την επίσκεψή του στην Άγκυρα, μετέβη στη Βαγδάτη, όπου τον υποδέχθηκε ο Ιρακικός πρωθυπουργός, Χαϊντάρ αλ Αμπάντι.




Κατά τη συνάντησή τους, ο Αμπάντι δήλωσε ότι δεν χρειάζεται το Ιράκ τη βοήθεια της Τουρκίας και ζήτησε  την απόσυρση όλων των τουρκικών δυνάμεων από  το έδαφος του Ιράκ.



Ο πρωθυπουργός του Ιράκ δήλωσε ότι ο πόλεμος της Μοσούλης είναι ζήτημα του ιρακινού κράτους «η Τουρκία πρέπει να σεβασθεί την εδαφική κυριαρχία του Ιράκ. Ζητά να ενταχθεί στην επιχείρηση της Μοσούλης. Εμείς τους ευχαριστούμε, αλλά διαπιστώνουμε ότι οι ιρακινές δυνάμεις είναι ικανές για αυτήν την επιχείρηση. Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Τουρκίας ή άλλης χώρας. Το Ιράκ θα ολοκληρώσει αυτόν τον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το πρακτορείο DİHA .



 Υπενθύμισε ότι πριν από 5 ημέρες είχε έρθει στη Βαγδάτη αντιπροσωπεία από την Τουρκία για να διαβουλευθεί τη συμμετοχή της στην επιχείρηση της Μοσούλης. Είπε ότι το Ιράκ έχει αρκετές δυνάμεις για την επιχείρηση αυτή και κάλεσε να αποχωρήσει ο τουρκικός στρατός από το έδαφος του Ιράκ και συγκεκριμένα από την Μπάσικα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr