Τούρκος υπουργός: «Ο στρατός αυτό που έκανε στη Συρία θα το κάνει και στη Μοσούλη»




«Θα πετύχουμε τους στόχους μας με τη θέληση του Αλλάχ μέχρι το 2053»


Οκτώβριος 21, 2016.


Ο υπουργός Δασών και Υδάτινων Υποθέσεων Βεϊσέλ Έρογλου, είπε ότι θα συνεχισθεί μέχρι το τέλος ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας, «ο αγώνας μας θα συνεχισθεί μέχρι τον τελευταίο τρομοκράτη και θα τον συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα με αποφασιστικότητα. Τώρα ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από 



ποτέ. Ήταν αναγκαία η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», όπως είναι αναγκαία και η επιχείρηση της Μοσούλης», είπε.



Ο Τούρκος υπουργός επισκεπτόμενος την πόλη Έλαζιγ στην ανατολική Τουρκία για την έναρξη δημοσίων επενδύσεων στην περιοχή, επισκέφθηκε το γραφείο του διοικητή Μουράτ Ζορλούογλου, όπου παρουσίασε το κυβερνητκό πρόγραμμα.


 Μιλώντας  σε συγκέντρωση του κόμματος στην κεντρική πλατεία του Ιζέτ Πασά, αναφέρθηκε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου και στη συνέχεια εκθείασε το τουρκικό έθνος.


«Το τουρκικό είναι ένα ευγενές έθνος και είμαι υπερήφανος που ανήκω σε αυτό το επικό έθνος. Επική δεν είναι μόνο η ιστορία μας αλλά αποτελεί παράδειγμα για όλους τους καταπιεσμένους λαούς. Τέτοιος λαός δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα, θα συνεχίσουμε με ενότητα και αλληλεγγύη και η σημαία μας θα κυματίζει για πάντα». 



«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, με αποτελεσματικότητα τώρα που ο στρατός μας είναι ισχυρότερος από ποτέ».



Πρόσθεσε: 

 «Αυτό που κάνουμε τώρα (στη Συρία) με στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» είναι απαραίτητο να το κάνουμε και στη Μοσούλη. Η Τουρκία δεν είναι πια μια χώρα που σκύβει το κεφάλι, είναι μια χώρα που έχει προγραμματισμό  και από το 2023 έως το 2053, ίσως και το  2071,  θα έχει πετύχει τους βασικούς της στόχους της,  με τη θέληση του Αλλάχ», όπως σημειώνει το πρακτορείο DHA.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr