Συγχαρητήρια Πούτιν στον Ερντογάν για τον έλεγχο στη χώρα




Οκτώβριος 11, 2016.


Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όλον τον τουρκικό έθνος που κατάφερε να σταθεροποιήσει την κατάσταση στη χώρα, σημειώνει το Ria Novosti.




«Κατανοούμε ότι για την Τουρκία, τώρα,  δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, για τέτοια μεγάλα γεγονότα, γιατί πρόσφατα, όπως γνωρίζουμε βίωσε ένα πραξικόπημα. Παρακολουθούσαμε πολύ προσεκτικά και με ανησυχία τι συνέβαινε στην Τουρκία. Θέλω να συγχαρώ τον τουρκικό λαό και τον πρόεδρο Ερντογάν για τον έλεγχο της κατάστασης. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η Τουρκία ανακάμπτει και εύχομαι καλή επιτυχία», δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη.



Είναι η πρώτη επίσκεψη ανώτατου Ρώσου πολιτικού, στη γειτονική χώρα, μετά την κατάρριψη από τον τουρκικό στρατό ρωσικού μαχητικού το Νοέμβριο του 2015, στη συνέχεια η Μόσχα είχε επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας. Μήνες αργότερα, ο Ερντογάν ζήτησε συγνώμη και οι διμερείς σχέσεις σταδιακά αποκαταστάθηκαν.



Ο Πούτιν πήγε στην Κωνσταντινούπολη για το 23ο Διεθνές Συνέδριο Ενέργειας.  Στην ομιλία του, στους συμμετέχοντες του φόρουμ, επεσήμανε ότι «όλος ο κόσμος αναζητά περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο και εμείς έχουμε την πρόθεση να επωφεληθούμε από αυτό», όπως σημειώνει το πρακτορείο ‘Blitz.



Σύμφωνα με τον ίδιο, σχεδόν 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη Γη δεν έχουν πρόσβαση στα βασικά αγαθά του πολιτισμού, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, η θέρμανση και το νερό.



«Έχουμε καθήκον να μειώσουμε τα εμπόδια για να επιτρέψουμε στους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο να επωφεληθούν από αυτά τα επιτεύγματα, πρόσθεσε.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr