Ο τουρκικός στρατός επιτίθεται στην πόλη Ντάμπικ της Συρίας





Φωτό από την τουρκική “Gazeta5”


Οκτώβριος 15, 2016.


Ο τουρκικός στρατός συνεπικουρούμενος από τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης της Συρίας (Ελεύθερος Συριακός Στρατός) άρχισε την επίθεση κατά της πόλης Ντάμπικ που βρίσκεται στα χέρια των ισλαμιστών του Daesh, όπως τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφερόμενα στο πρακτορείο Reuters.




Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνει και το βρετανικό συμφερόντων ‘Συριακό Παρατηρητήριο  Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αναφέρει  ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» με αντάρτες του λεγόμενου «ελεύθερου συριακού στρατού» έχουν ξεκινήσει επίθεση κατά των μαχητών του  ‘ισλαμικού κράτους’.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πόλη Ντάμπικ βρίσκονται περίπου 1200 μαχητές του ισλαμικού κράτους που αναφέρουν ότι είναι έτοιμοι «να ζήσουν την κόλαση του πολέμου».


Η συριακή αυτή πόλη είναι ισχυρό προπύργιο του ‘ισλαμικού κράτους’ και θεωρείται ζωτικής σημασίας για τον έλεγχο της περιοχής αυτής της Συρίας, το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον τουρκικό στρατό, που έρχεται ένα βήμα πλησιέστερα στην Αλ Μπαμπ.

  Φωτό από την εφημερίδα 'Daily Sabah'
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr