Η Βαγδάτη αρνείται συμμετοχή των Τούρκων στην απελευθέρωση της Μοσούλης



Στρατός του Ιράκ (φωτό αρχείου)

Οκτώβριος 3, 2016.


Το Ιράκ απέρριψε τα σχέδια της Τουρκίας, για συμμετοχή  του τουρκικού στρατού στην επιχείρηση της απελευθέρωσης της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού κράτους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ.




Σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Τας, «η Βαγδάτη βλέπει τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με την ευκαιρία της στρατιωτικής επιχείρησης στη Μοσούλη, ως μια συνεχή προσπάθεια ανάμιξης στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ και σκόπιμης παραμέλησης των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών», όπως είπε ο  Αχμάντ Γιαμάλ, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων.



Σύμφωνα με τον Γιαμάλ, η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το ισλαμικό κράτος, είναι μια πράξη στην οποία θα συμμετάσχουν κυρίως οι ιρακινές δυνάμεις.



Το 'Τας' σημειώνει ότι το ιρακινό υπουργείο δεν έχει σκοπό αυτή η στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωσης της Μοσούλης να μετατραπεί σε ένα περιφερειακό ζήτημα, ούτε θα επιτραπεί  η οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση να γίνει εκμετάλλευση από ηγεσίες διαφόρων χωρών.



Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, αρκετές φορές κατά το τελευταίο διάστημα δήλωσε ότι ο τουρκικός στρατός θα μπορούσε να συμμετέχει στη σύνθεση των δυνάμεων στην επιχείρηση απελευθέρωσης της Μοσούλης από το Daesh.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr