Οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας στο Βελιγράδι





Φωτό αρχείου

Οκτώβριος 12, 2016.



Πολιτικοί εκπρόσωποι των Αλβανών από τους δήμους της νότιας Σερβίας, Πρέσεβο, Μπουγιάνοβατς και Μέντβεντζα θα συναντηθούν αύριο στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος επισκέπτεται τη Σερβία,  για να συζητήσουν τη συνολική κατάσταση των Αλβανών στους τρεις δήμους.




Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της αλβανικής εθνικής μειονότητας, Ιονούζ Μουσλίου και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ναγκίμ Αρίφι, δήλωσαν ότι τα θέματα της συζήτησης θα καλύψουν την πολιτική κατάσταση και την οικονομική ανάπτυξη των τριών αυτών δήμων και μια σειρά άλλων εκκρεμή ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι Αλβανοί, όπως σημειώνει το  σερβικό πρακτορείο ‘Beta.



Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο Tanjug, δημοσιεύει ότι ο ηγέτης του κινήματος «Αυτοδιάθεση»- Vetevendosje, του Κοσσυφοπεδίου,  Βισάρ Ιμέρι,  έκανε έκκληση προς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας να μην πάει στο Βελιγράδι, εφόσον υπάρχουν ανοικτά θέματα μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της  Σερβίας, όπως είναι η μη αναγνώριση του, ως κράτους.



Ο Έντι Ράμα θα συναντηθεί με τον Σέρβο πρωθυπουργό Ίβιτσα Ντάτστιτς για την ανάπτυξη των αλβανο-σερβικών σχέσεων.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr