Σκόπια: Θα συνεχισθεί από Τσεχία η βοήθεια για φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα




Οκτώβριος 12, 2016.
Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον υπουργό Άμυνας της Τσεχικής Δημοκρατίας, Μάρτιν Στροπνίσκι,  ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια.




Ο Ιβάνοφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και υπογράμμισε το συνεχή πολιτικό διάλογο και την εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.



Ο ίδιος δήλωσε ότι ενημερώθηκε σχετικά με προτάσεις για την ανάπτυξη της αμοιβαίας στρατιωτικής συνεργασίας και την ανταλλαγή εμπειριών όσον αφορά την αντιμετώπιση των απειλών.



Έγινε συζήτηση και ανταλλαγή πληροφοριών για την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση καθώς και τις προκλήσεις που συνδέονται με την ασφάλεια των συνόρων.



Ο Ιβάνοφ ευχαρίστησε τον Τσέχο υπουργό Άμυνας για την συνολική υποστήριξη στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης με την παρουσία δυνάμεων και εξοπλισμού που έχουν ως στόχο την πιο αποτελεσματική προστασία και επιτήρηση των συνόρων (με την Ελλάδα) και τη μείωση των κινδύνων για την ασφάλεια της περιοχής γενικότερα.



Ο Τσέχος υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι τα Σκόπια είναι ένας σημαντικός εταίρος της Τσεχικής Δημοκρατίας και ότι η χώρα του παρέχει πάντοτε μια φιλική προσέγγιση στη διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.



Αναφερόμενος στη μεταναστευτική κρίση τόνισε: 



«Εμείς δεν θα αφήσουμε αυτή τη διαδικασία και αν υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης, η οποία δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όσον αφορά τις προμήθειες, αλλά, και σε ανθρώπινο δυναμικό», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Βέτσερ’.
Στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Ζόραν Γιολέφσκι.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr