Η Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Γιαζίντις στον επόμενο Αμερικανό πρόεδρο



Αγία Βαρβάρα, Ασσυριακή εκκλησία  στην Καρεμλίς στο Ιράκ, βομβαρδίστηκε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2016




Οκτώβριος 12, 2016.


Γράφει ο  Ασσύριος Ναχρέν Ανβέγια 


Τον Νοέμβριο οι Αμερικανοί θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν για τον προτιμώμενο προεδρικό υποψήφιο τους.




Εν τω μεταξύ, οι διωκόμενοι Ασσύριοι χριστιανοί και Γιαζίντις, τόσο εδώ (Συρία),  όσο και στο Ιράκ, θα τρέμουν στην απλή σκέψη  ότι μέσα σε τέσσερα  φριχτά χρόνια εν μέσω μια σιωπηλής (αμερικανικής) διοίκησης,  επιτράπηκε ένα σύγχρονο ολοκαύτωμα, ότι μπορεί να συνεχισθεί.



Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν τη μοίρα των Ασσυρίων, που έχουν ζήσει στο Ιράκ επί 6766 χρόνια και οι Γιαζίντις που έχουν ζήσει στο Ιράκ επί 1000 χρόνια.



Αν ο επόμενος πρόεδρος συνεχίσει απλώς την εξωτερική πολιτική της σημερινής διοίκησης,  αυτοί οι απάτριδες άνθρωποι θα συνεχίσουν να υποφέρουν από τις αγριότητες του ‘ισλαμικού κράτους’.



Πότε θα συσταθεί η διεθνής κοινότητα για τους Ασσυρίους, για τον τερματισμό της γενοκτονίας τους;



Οι Ασσύριοι είναι ο μόνος αυτόχθονος λαός του Ιράκ. Ο λαός αυτός προέρχεται από έναν πολιτισμό που παρέδωσε στον σημερινό πολλά πράγματα τα οποία, σήμερα,  τα θεωρούμε δεδομένα. Όπως βιβλιοθήκες, ταχυδρομικές υπηρεσίες, ασφαλτοστρωμένες οδούς, τιμόνι, σίδηρο, φακούς, μπαταρίες, υδραυλικά και δεκάδες άλλες απίστευτες εφευρέσεις (πριν από χιλιάδες χρόνια).



Όσο για σήμερα, ο κόσμος βλέπει με μια παράξενη ηρεμία τους σύγχρονους Ασσύριους Χριστιανούς να ζούνε ένα ολοκαύτωμα στον τόπο τους και τα θύματα να ερωτούν «γιατί αυτός ο κόσμος να μην κάνει τίποτε;»



Έχω ζήσει προσωπικά το νόμο της Σαρία και είδαμε τους συνανθρώπους μας να ζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ήμουν παιδί, αλλά θυμάμαι ότι ήταν αφόρητη η κατάσταση.



Στην πρώτη δημοτικού, με χαστούκισε ο δάσκαλός μου, μόνο και μόνο επειδή ήμουν Ασσύριος χριστιανός και απαίτησε να μην καθορίζω τον εαυτό μου ως «Ασσύριο χριστιανό». Αρνήθηκα και έτρεξα έξω από το σχολείο, επειδή γνώριζα  ακόμη και στην ηλικία εκείνη ότι  είχα παραβιάσει τα εθνοτικά και θρησκευτικά δικαιώματά μου, που ήταν τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.



Γαλουχήθηκα από τους γονείς μου, που ήταν δύο ευσεβείς πιστοί στο Θεό και στο έθνος των Ασσυρίων, αυτά ήταν τα κίνητρά μου ώστε να βγάλω κραυγή για τους πιο ευάλωτους μας,  ώστε να τα ακούσει ο κόσμος.



Είχα πάντοτε τη γνώση ότι η κατάσταση με τους γηγενείς Ασσυρίους ήταν μια ωρολογιακή βόμβα. Ειδικά όταν  έγινε γνωστό ότι οι Ασσύριοι χριστιανοί ζούσαν στα εδάφη που είχαν αξία τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε πετρέλαιο, χρυσό και ουράνιο.



Οι Ασσύριοι είναι ιθαγενείς του Ιράκ. Είμαστε οι απόγονοι  των Ασσυρίων (είμαστε ένα μέρος των εθνοτήτων της Συρίας).



Το 2003, ο πληθυσμός των Ασσυρίων στο Ιράκ ήταν 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Σήμερα, είμαστε λιγότεροι από 300 χιλιάδες.



Η αστάθεια της περιοχής έχει δώσει το πράσινο φως για τις ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες  να διαπράξουν γενοκτονία εναντίον του λαού μας, γιατί είμαστε οι ιθαγενείς σε αυτά τα εδάφη, δεν ήρθαμε σε αυτά, ζούσαμε σε αυτά. Έχουμε  διαφορετικά εθνοτικά, γλωσσολογικά και θρησκευτικά διακριτικά.



Πολιτικές διώξεις τόσο από τους ιρακινές όσο και από τις κουρδικές κυβερνήσεις έχουν τροφοδοτήσει τη σύγχρονη μαζική μας έξοδο.



Η απειλή από την Αλ Κάιντα στο Ιράκ, είχε σχεδόν εξαλειφθεί το 2011.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος Ομπάμα, ανέλαβε τα καθήκοντά του και με τις αποφάσεις του άνοιξε το δρόμο για το «ισλαμικό κράτος» το 2014.



Το ‘ισλαμικό κράτος’ ή ISIS έδωσε την επιλογή στους αυτόχθονες Ασσυρίους ή να αλλαξοπιστήσουν ή να πληρώνουν ή να πεθάνουν.



Κατά τη διάρκεια μιας μόνο νύχτας, 100 (εκατό)  χιλιάδες Ασσύριοι εγκατέλειψαν τη Μοσούλη φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, πολλοί δεν ήταν τυχεροί και αντιμετώπισαν τα σπαθιά των ριζοσπαστών ισλαμιστών.



Το ίδιο έγινε και στη Νινευή, πάνω από 200 χιλιάδες χριστιανοί Ασσύριοι εγκατέλειψαν τη  πόλη αυτή. Χιλιάδες εξακολουθούν να αγνοούνται και πολλοί εκτελέστηκαν από το ISIS.
Ζούμε μια σύγχρονη Γενοκτονία των Ασσυρίων ή όπως λένε ορισμένοι σε ένα χριστιανικό ολοκαύτωμα στη Μέση Ανατολή.



Είναι μια γενοκτονία στην οποία το ISIS κόβει στη μέση πεντάχρονα παιδιά των Ασσυρίων.
Για αυτό αποφάσισα να προβώ σε αυτήν την έκθεση.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr