Σκόπια: Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές-διαλύθηκε το Κοινοβούλιο




Οκτώβριος 17, 2016.


Με 110 ψήφους υπέρ χωρίς καμία αρνητική ψήφο και καμία αποχή, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου των Σκοπίων κήρυξε τη διάλυση του Κοινοβουλίου. Αυτή η εξέλιξη άνοιξε το δρόμο για τη διεξαγωγή των εκλογών που έχουν προγραμματισθεί για τις 11 Δεκεμβρίου.




Εκπληρώθηκε σήμερα η κύρια προϋπόθεση που έθεσε το κυβερνών κόμμα που ήταν η έγκριση του προϋπολογισμού για το 2017 και στη συνέχεια ακολούθησε ομόφωνα η έγκριση της διάλυσης του Κοινοβουλίου



Η τηλεόραση Άλφα των Σκοπίων, σημειώνει ότι κατά την τελευταία ημέρα  της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου κατατέθηκε πρόταση- ως ύστατη προσπάθεια- από το κυβερνών κόμμα  για «τροποποίηση του νόμου για την έρευνα του Ειδικού Εισαγγελέα», αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών.



Σημειώνεται ότι η Ειδικός Εισαγγελέας ενεργεί έρευνα για τα σκάνδαλα  της υποκλοπής των τηλεφωνικών επικοινωνιών στη χώρα καθώς και τα σκάνδαλα διαφθοράς του κόμματος VMRO-DPMNE.




--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr