Ο Φετουλάχ Γκιουλέν έχει χρηματοδοτήσει τον προεκλογικό αγώνα της Χίλαρι Κλίντον




Οκτώβριος 6, 2016.

Ο ιεροκήρυκας του Ισλάμ, Φετουλάχ Γκουλέν (Fethullah Gülen), στον οποίο χρεώνεται η οργάνωση  της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, έχει χρηματοδοτήσει τον προεκλογικό αγώνα της Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο έκδοσής του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.




Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ‘bgnes’- που επικαλείται την τουρκική  εφημερίδα ‘Sabah’, η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, έχει λάβει δύο τραπεζικά εμβάσματα συνολικού ύψους 25 χιλιάδων δολαρίων. 


Τα χρήματα είναι από δωρεές προς την φιλανθρωπική οργάνωση του Γκιουλέν, που υποστηρίζει  ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο από τη φτώχεια.



Τα τραπεζικά εμβάσματα έχουν μεταφερθεί από την τράπεζα του Γκιουλέν «Ασία», όπως ανακάλυψε  το τμήμα του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος στην Τουρκία και τα στοιχεία βρίσκονται  στο γραφείο του εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.



Στον ισχυρισμό της τουρκικής εφημερίδας ότι η χρηματοδότηση του Γκιουλέν είναι για να μην εκδοθεί στην Τουρκία, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, υπάρχει ασάφεια, αφού η πρώτη επιταγή που μεταφέρθηκε στην φιλανθρωπική οργάνωση ‘Παγκόσμια Πρωτοβουλία Κλίντον’ [Clinton Global Initiative] μέσω της The Bank of New York Mellon, έχει ημερομηνία 29 Απριλίου 2015 και η δεύτερη στις 17 Ιουνίου του 2015 από τον γραμματέα της οργάνωσης του Γκιουλέν Σάββα Μετίν.



Παρότι υπάρχουν τα στοιχεία αυτά, που είναι πλέον του ενός έτους παλαιότερα της απόπειρας πραξικοπήματος, οι δικαστές στην Κωνσταντινούπολη είναι ανένδοτοι ότι πρόκειται για υποστήριξη της εκστρατείας της Κλίντον προκειμένου να  εμποδιστεί η έκδοσή του από τις ΗΠΑ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr