Η τουρκική πολεμική αεροπορία έλαβε μέρος στο βομβαρδισμό της Μοσούλης




Φωτό από το Dunyabulteni

Οκτώβριος 18, 2016.


Η Άγκυρα δήλωσε αργά την Τρίτη ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη συμμετείχαν στις αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού κατά των ισλαμιστών εξτρεμιστών στη Μοσούλη, εν μέσω κλιμακούμενης σύγκρουσης μεταξύ της Βαγδάτης και της τουρκικής κυβέρνησης, σχετικά με την παρουσία του τουρκικού στρατού στη Μπασίκα.




Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «η τουρκική πολεμική αεροπορία συμμετείχε σήμερα σε αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από τον διεθνή συνασπισμό στην ιρακινή πόλη Μοσούλη, στο πλαίσιο της μάχης για την απελευθέρωση της πόλης από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού κράτους».



Οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν εκπαιδεύσει περίπου 3.000 εθελοντές για να συμμετάσχουν στην απελευθέρωση της Μοσούλης.



Τα ιρακινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μία μεγάλη στήλη οχημάτων με εξτρεμιστές βρισκόταν κοντά στα ιρακινά σύνορα με τη Συρία, σημειώνοντας ότι η αυτοκινητοπομπή μετέφερε Άραβες και ξένους μέλη του ‘χαλιφάτου’, οι οποίοι προσπαθούσαν να φύγουν προς την πόλη Ράκα.



Εκπρόσωπος της ιρακινής πολιτοφυλακής ο Αλ Χάσντ αλ Σαάμπι είπε ότι οι υποστηρικτές του Χαλιφάτου εγκαταλείπουν  συνοικίες της Μοσούλης, οι οποίες δεν βομβαρδίζονται από τα αεροπλάνα του συνασπισμού.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr