Η Αλβανία και η Σερβία σε συμφωνία δεν αναγνώρισαν την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου




Οκτώβριος 19, 2016.

Για την κατασκευή οδικών και σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται μέσω του Κοσσυφοπεδίου, στη συμφωνία που υπεγράφη  μεταξύ της Σερβίας και της Αλβανίας, δεν υπάρχει η συγκατάθεση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα του Κοσσυφοπεδίου.




Αυτό, τουλάχιστον, από σερβικής πλευράς   (όπως σημειώνει το κείμενο) υποδηλώνει ότι αναγνωρίζει τη σερβική κυριαρχία επί του Κοσσυφοπεδίου και θεωρείται ως πρόκληση,  και πρέπει να  αμφισβητηθεί από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, σημειώνει η εφημερίδα  Zeri του Κοσόβου.



Συγκεκριμένα για τον αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γραμμή που θα αναχωρούν από τη Σερβία και θα  περνούν από έδαφος του Κοσσυφοπεδίου, για να καταλήξουν στην Αλβανία, η υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης της Αλβανίας, Μπρουνίλντα Πασκάλι  και ο υφυπουργός Εμπορίου της Σερβίας, Στέβαν Νίκτσεβιτς, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, της οποίας επικεφαλής είναι ο Ίσα Μουσταφά.



Αυτή η ενέργεια των δύο κυβερνήσεων, ειδικά από τη σερβική πλευρά, υποδεικνύει την αναγνώριση της σερβικής κυριαρχίας επί του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει η εφημερίδα το Κοσόβου.



Το δημοσίευμα αναφέρεται  σε έγγραφο που υποβλήθηκε στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρηματοδότηση του έργου από τα ταμεία της.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr