Υποψήφιος πρόεδρος Βουλγαρίας: Θα υποστηρίξουμε τα Σκόπια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ




Οκτώβριος 25, 2016.

Σκόπια.

«Η επιχειρηματικότητα να λάβει την πλήρη υποστήριξη  του κράτους στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αιτημάτων της, στο διαγωνισμό των ευρωπαϊκών προγραμμάτων», ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του Σκοπιανο-Βουλγαρικού Επιμελητηρίου Ζόρε Τεμελκόφκσι και ο υποψήφιος για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές στη Βουλγαρία, Βεσέλιν Μαρέσκι.




Οι Τεμελκόφκσι- Μαρέσκι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για τις οικονομίες των δύο χωρών για την κατασκευή δρόμων, σιδηροδρόμου και άλλων υποδομών με βάση την εντατικοποίηση της συνεργασίας των επιχειρήσεων και του εμπορίου.



«Είμαστε αδελφικά έθνη»



«Οι επενδύσεις υπάρχουν και από τις δύο πλευρές, αλλά οι όποιες επεκτάσεις  γίνουν  θα είναι επωφελείς για όλους», τόνισε ο Μαρέσκι.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Σκοπιανοί και οι Βούλγαροι είναι δύο αδελφικά έθνη, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχουν εμπόδια.


«Ως πολιτικός, είπε ο επιχειρηματίας, θα προωθήσω την ταχεία ένταξη της Ψευδομακεδονίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, καθώς και στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας», τόνισε.



«Πάντοτε προσκαλούμε τους Σκοπιανούς και τους Έλληνες ομολόγους μας σε κοινές συνεδριάσεις, ειδικά τώρα που η Βουλγαρία κατά το επόμενο έτος θα προεδρεύει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ώστε να ξεπερασθούν οι παρεξηγήσεις μεταξύ των δύο χωρών και να ενταχθούν τα Σκόπια σε αυτό που ανήκουν, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο Μαλέσκι.



Ο ίδιος  πρόσθεσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Ελλάδα να μην αμφισβητήσει τα Σκόπια στο δρόμο προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


Υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που αναγνώρισαν το συνταγματικό όνομα Ψευδομακεδονία και τώρα, όπως είπε στην χώρα του φιλοξενεί  πάνω από 500 χιλιάδες Σκοπιανούς  και πολλούς φοιτητές.



Το Συνέδριο του  Σκοπιανό-Βουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου η διάλεξη του Μαρέσκι είχε θέμα «Κλειδί στην Ψευδομακεδονο-Βουλγαρική οικονομική συνεργασία για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr