Αμερικανικό πλοίο εκτόξευσε πυραύλους κατά της Υεμένης




Οκτώβριος 13, 2016.

 Μόσχα- Ria Novosti.


Μετά τις απειλητικές βολές κατά του αμερικανικού αντιτορπιλικού 'USS Mason', το αμερικανικό ναυτικό επιτέθηκε, ως απάντηση, με πυραύλους κατά στόχων στην Υεμένη.




Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τις ακτές της Υεμένης στόχευαν το αναφερόμενο αμερικανικό αντιτορπιλικό, αλλά δεν ήταν τόσο ισχυρές ώστε να φθάσουν στο πολεμικό πλοίο, που βρισκόταν σε απόσταση ασφαλείας.



Στη συνέχεια το Πεντάγωνο κατηγόρησε τους αντάρτες  Χούτις που ελέγχουν την Υεμένη, αλλά αυτοί απέρριψαν τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ.



Επιπλέον, την Τετάρτη βρέθηκε υπό την απειλή άλλων  δύο ρουκετών ένα άλλο αμερικανικό πλοίο που συνόδευε το αντιτορπιλικό,  το ‘ USS Ponce’.

Το νέο περιστατικό έλαβε χώρα στο βόρειο τμήμα των Στενών  του Μπαμπ ελ Μαντέμπ. Αμέσως, δόθηκε εντολή από το Πεντάγωνο να απαντήσoυν  «κατάλληλα».


Η  επίθεση έγινε σε ραντάρ




Η αμερικανική απάντηση ήταν η καταστροφή  με πυραύλους τριών ραντάρ που ελέγχουν οι Χούτις.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας,  τα τρία ραντάρ έχουν καταστραφεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Πίτερ Κουκ.



Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι το πράσινο φως για την επίθεση δόθηκε προσωπικά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr