Τόμισλαβ Νίκολιτς: Η Σερβία δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία- παρά τις πιέσεις




Οκτώβριος 17, 2016.


Η Σερβία, παρά τις πιέσεις που δέχεται, δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς.




Κατά την έναρξη του Κέντρου Ανάπτυξης της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας, ο Νίκολιτς δήλωσε «Εμείς οι ίδιοι, έχουμε βιώσει τις καταστρεπτικές συνέπειες των κυρώσεων προς τη χώρα και το λαό, και έχουν εκτεταμένες αρνητικές συνέπειες αφού συνήθως επηρεάζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού».



Ο πρόεδρος της Σερβία, δήλωσε ότι χωρίς τη συνεργασία με τη Ρωσία, η Σερβία δεν θα μπορούσε να «συνειδητοποιήσει πλήρως τα εθνικά της συμφέροντα- κυρίως τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας».



Ο Νίκολιτς πρόσθεσε ότι το άνοιγμα του Κέντρου Ανάπτυξης της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας αποτελεί ένα θετικό βήμα δίνοντας «το μήνυμα ότι η Σερβία έχει γίνει ένα σημαντικό σημείο αναφοράς τις γεωστρατηγικές εκτιμήσεις της Ρωσίας», σημειώνει η ‘веуерње новости Online’.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr