«Οι Κούρδοι του Ιράν ανοίγουν δεύτερο μέτωπο»






«Νέο πλήγμα για τα σχέδια των ΗΠΑ και της Τουρκίας: Οι Κούρδοι του Ιράν ανοίγουν «δεύτερο μέτωπο»

Οκτώβριος 31, 2016.


Την 28η Οκτωβρίου 2016 στη σύγχρονη τραγωδία του Ιράκ και της Συρίας, για τους Κούρδους έχει γίνει μια ενδιαφέρουσα σελίδα και αυτό επιφυλάσσει για το μέλλον μια αλλαγή στη σύγχρονη γεωγραφία της περιοχής, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.




«Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να πούμε ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπέστησαν ένα απροσδόκητο και οδυνηρό πλήγμα.



Η επίθεση στη Μοσούλη ξεκίνησε με τους  …πεσμεργκά και μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).  Καθώς στο Ιράν εμφανίζονται άλλοι εχθροί προς την Τουρκία: οι Κούρδοι του Ιράν, συγχρόνως η Άγκυρα φοβάται ότι οι Κούρδοι καθοδηγούνται από την σιιτική πολιτοφυλακή των ομάδων  ‘Χασίντ Σαάμπι’.



Τι σημαίνει αυτό;



Οι μαχητές κάτω από τη σημαία του Σιίτη Ιμάμη Χουσεΐν δηλώνει ότι ένα νέο μέτωπο θα κάνει την παρουσία του στη θέση του ‘ισλαμικού κράτους’ στην περιοχή.



Είναι γνωστό ότι οι ομάδες ‘Χασίντ Σαάμπι’ (Σιίτες εχθροί της Τουρκίας) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απελευθέρωση της ιρακινής πόλης Φαλούτζα από τους Ισλαμιστές του Deash.
Οι Σιίτες πολιτοφύλακες, όχι μόνον στον ιρακινό στρατό,  αντιπροσωπεύουν μια σοβαρή στρατιωτική δύναμη που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από την Τεχεράνη.



Οι δυνάμεις της «Λαϊκής Κινητοποίησης» περιλαμβάνουν όχι μόνο Σιίτες του Ιράκ κάτω από το μπλοκ ‘Μπατρ’ αλλά είναι και πάνω από 150 χιλιάδες σιίτες εθελοντές από χώρες, όπως Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ινδία και άλλες.



Τον Ιούλιο του 2016 στην  ‘Χασίντ Σαάμπι’ προσχώρησαν περισσότεροι από χίλιοι Χριστιανοί εθελοντές της ταξιαρχίας «Βαβέλ» και άλλες χριστιανικές ομάδες αυτοάμυνας, γράφει το δημοσίευμα.



Είναι ένα νέο μέτωπο στην περιοχή που ενδεχομένως θα αναπτυχθεί περαιτέρω. Οι μυστικές υπηρεσίες των χωρών της Μέσης Ανατολής, έχουν επισημάνει την άνοδο και υποδοχή αυτού του κινήματος που στην ουσία είναι κατά των Σουνιτών.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr