Σιίτες του Ιράκ: Στόχος μας οι Τούρκοι στρατιώτες!




Οκτώβριος 11, 2016.


Το Μπι Μπι Σι στην τουρκική (BBC Türkçe) ανέφερε ότι με την αύξηση των εντάσεων μεταξύ του Ιράκ και της Τουρκίας έχουν συγκεντρωθεί παραστρατιωτκές σιιτικές ομάδες  δυτικά της Μοσούλης και στο βόρειο τμήμα της Μπάσικα.




Υπολογίζονται σε δύο χιλιάδες παραστρατιωτικούς που είναι έτοιμοι να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών του ‘ισλαμικού κράτους’ αλλά και κατά του τουρκικού στρατού.



Ο εκπρόσωπος των Σιιτών του Ιράκ, Τσεβάντ ελ Τιλμπαβί, είπε χαρακτηριστικά ότι ‘στον νόμιμο στόχο είναι οι τζιχαντιστές και οι Τούρκοι στρατιώτες, θα συμπεριφερθούμε το ίδιο και στους δύο».



Το βρετανικό δίκτυο στις αναφορές του αυτές επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times», που παρουσιάζει  την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ, εν όψει της επερχόμενης επίθεσης του ιρακινού στρατού κατά των τζιχαντιστών στην πόλη Μοσούλη, επικαλούμενη βρετανικές πηγές πληροφοριών από την περιοχή.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr