Η σύζυγος του Μπασάρ Άσαντ αρνήθηκε να εγκαταλείψει τη Συρία





Οκτώβριος 19, 2016.

Η σύζυγος του προέδρου της Συρίας, Άσμα αλ Άσαντ, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη χώρα, παρά το γεγονός ότι έχει λάβει πολλές προτάσεις, όπως σημειώνει το Ria Novosti σε δημοσίευμα της 18ης Οκτωβρίου.



«Είμαι εδώ στη Συρία από την αρχή και δεν σκέφθηκα ποτέ το ενδεχόμενο να πάω κάπου αλλού. 

Ναι, μου πρόσφεραν την ευκαιρία να φύγω από την  Συρία ή μάλλον να ξεφύγω από τη Συρία. 


Οι προτάσεις αυτές περιλάμβαναν εγγυήσεις για την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών μου, ακόμη και την οικονομική μου ασφάλεια.

 Αλλά πως μπορώ να κατανοήσω τον πραγματικό σκοπό αυτών των ανθρώπων που ποτέ δεν νοιάστηκαν για μένα και τα παιδιά μου; 

Προσπάθησαν να συντρίψουν την πίστη μου στους Σύριους και στον πρόεδρό τους», δήλωσε η Άσμα αλ Άσαντ σε συνέντευξή της στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία 24» που είναι το πρώτο σε τηλεθέαση στη Ρωσία.



Η σύζυγος του Μπασάρ αλ Άσαντ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη Συρία και τόνισε ότι «οι αληθινοί φίλοι της Συρίας παρενέβησαν και την βοήθησαν να αντισταθμίσει ορισμένες πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις».



Σε αυτό το πλαίσιο, έχει αξιολογηθεί ο πολύ μεγάλος ρόλος της Ρωσίας «η οποία αποδεικνύεται ως ο πολυτιμότερος ανθρώπινος και οικονομικός υποστηρικτής της Συρίας».



«Για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία έχουν πει πάρα πολλά. Είναι δύσκολη η περιγραφή της σοβαρότητας της κατάστασης. Η φτώχεια, οι ασθένειες, ο πόνος, η παραμέληση των ανθρώπων- όλα είναι αξεπέραστα.



Και, ειρωνικά, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προτιμούν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην κατάσταση των προσφύγων και των ατόμων που βρίσκονται στα εδάφη που ελέγχονται από ένοπλες ομάδες, σε σχέση με την πλειοψηφία που ζει σε αυτήν τη χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σημαντικοί εξ ίσου όσο και οι άλλοι», θα επισημάνει η Άσμα.



Η Άσμα αλ Άσαντ γεννήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και έχει τελειώσει το Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, παντρεύθηκε τον Μπασάρ το 2000.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr