Λονδίνο: Διαμαρτυρία για βομβαρδισμό αμάχων στη Συρία




Οκτώβριος 22, 2016.


Εκατοντάδες κάτοικοι του Λονδίνου το Σάββατο έλαβαν μέρος σε διαδήλωση κατά του βομβαρδισμού του άμαχου πληθυσμού στο Χαλέπι της Συρίας, σύμφωνα με το Ria.ru που επικαλείται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.




Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στο γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού στην Downing Street απαιτώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει πιο ενεργά στον αγώνα παύσης των επιθέσεων εναντίον των αμάχων στο Χαλέπι.



Σύμφωνα με το πρακτορείο  Associated Press η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της διεθνούς οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα ‘Διεθνής Αμνηστία’ και άλλων ακτιβιστών.



Οι διαδηλωτές άφησαν στη θύρα της Downing Street αρκουδάκια, που συμβολίζουν τα χιλιάδες παιδιά που είναι παγιδευμένα σε μια πόλη πολιορκημένη από τις συριακές αρχές και τους συμμάχους της, τη Ρωσία.
 


Στη διαμαρτυρία έλαβε, επίσης, μέρος η δημοφιλής ηθοποιός, Carey Mulligan (φωτό),
η οποία είπε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει «να λάβει μια ισχυρή θέση και να καταλήξει σε πιο αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr