Η βουλγαρική μειονότητα στη Σερβία θα ψηφίσει για τον Βούλγαρο πρόεδρο




Οκτώβριος 3, 2016.


Για πρώτη φορά εδώ και επτά χρόνια η βουλγαρική μειονότητα στη Σερβία θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις βουλγαρικές εκλογές για την προεδρία και αντιπροεδρία καθώς και σε ένα εθνικό δημοψήφισμα στις 6 Νοεμβρίου 2016.




Οι Βούλγαροι της Σερβίας που διαμένουν στις πόλεις Μποσίλεγκραντ και Ντιμίτροφγκραντ (Τσάριμπροντ) θα μπορούν να ψηφίσουν στην βουλγαρική πρεσβεία στο Βελιγράδι, στο Γενικό Προξενείο στη Νις και σε πολιτιστικά κέντρα στις δύο αναφερόμενες πόλεις.



Το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι το βουλγαρικό κράτος έχει λάβει άδεια από τις σερβικές αρχές για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο σερβικό έδαφος.



Η απόφαση είναι ένα θετικό σημάδι για τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και υπήρξε στο θέμα συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και της Σερβίας, Αλεξαντάρ Βούτσιτς στη συνάντηση που είχαν στις 13 Σεπτεμβρίου στο Μπουργκάς.



Σημειώνεται ότι  για το άνοιγμα των καλπών στις δύο πόλεις υπάρχει προϋπόθεση υποβολής μέχρι τις 11 Οκτωβρίου , τουλάχιστον, 60 αιτήσεων για συμμετοχή στις εκλογές.



Οι εκπρόσωποι της εθνικής βουλγαρικής μειονότητας στην περιοχή έχουν, ήδη,  ξεκινήσει τις προετοιμασίες για την αποστολή  αιτήσεων προς την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr