Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Σκόπια: Η ελληνική εταιρεία ‘Ceremetal’ ανοίγει εργοστάσιο στο Μοναστήρι- δημιουργούνται 180 θέσεις εργασίας


Οκτώβριος 11, 2016.


Μια νέα ελληνική εταιρεία η «Ceremetal» με έδρα την Αθήνα, θα επενδύσει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ στη βιομηχανική περιοχή Τζαμπένι του Μοναστηριού (Μπίτολα των Σκοπίων). Η έκταση των 45 χιλιάδων τ.μ. έχει ήδη αγορασθεί και το σχέδιο για τη δημιουργία της νέας εταιρείας θα έχει την ονομασία «Ceremetal Bitola».


Ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι ανακοινώνει την επένδυση

«Η εταιρεία θα παράγει πολύ συγκεκριμένα και πολύ εξειδικευμένα μεταλλικά μέρη/εξαρτήματα για μηχανές.  Θα υπάρχει ειδική τεχνική προστασίας για τις υψηλές θερμοκρασίες. Στην αρχική φάση θα απασχολήσει περίπου 180 άτομα, από τα οποία τα 150 θα είναι στην παραγωγή και τα τριάντα στη διοίκηση, Logistics και διαχείριση», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Επενδύσεων , Τζέρι Ναούμοφ.


Η ελληνική εταιρεία προβλέπει ότι σε μια πενταετία θα απασχολεί στο Μοναστήρι περίπου 600 εργαζομένους.


«Αποφάσισε να επενδύσει στη Ψευδομακεδονία, λόγω του εξαιρετικού επιχειρηματικού κλίματος, των χαμηλών φόρων, του εκπαιδευτικού προσωπικού, τη δωρεάν εξαγωγή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», είπε ο Ναούμοφ.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: