Τούρκος ΥΠΕΞ: Συμμετέχουμε στην επιχείρηση της Μοσούλης με τέσσερα F-16




Οκτώβριος 24, 2016.

Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 συμμετέχουν στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, στο Ιράκ, από τους τζιχαντιστές του ‘ισλαμικού κράτους’, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο ομόλογό του,  ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.




«Εμείς συμβάλλουμε στην επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης σε πολλά μέτωπα. Οι τοπικές δυνάμεις εκπαιδεύονται από Τούρκους εκπαιδευτές που βρίσκονται στη βάση της Μπάσικα και οι οποίοι συμμετέχουν ενεργά  στην επιχείρηση.  Λαμβάνουμε μέρος με 4 μαχητικά F-16 και η εδαφική ακεραιότητα και η ασφάλεια στο Ιράκ είναι εξίσου σημαντική για το Ιράκ αλλά και για τη δική μας», είπε ο Τσαβούσογλου.

 

Πρόσθεσε ότι το τουρκικό πυροβολικό, υποστήριξε τις δυνάμεις των κουρδικών ομάδων ‘πεσμεργκά’ στο Ιράκ και σκότωσε 17 μαχητές του ISIS, στην επιχείρηση της Μοσούλης, αλλά και μόνο με την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στη βάση Μπάσικα του Ιράκ από τον Δεκέμβριο του 2015 έχουν εξουδετερωθεί σχεδόν 700 τρομοκράτες του ISIS.



Η επιχείρηση για την απελευθέρωση της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, από τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ που την κατέλαβαν το 2014, συνεχίζεται από τις 17 Οκτωβρίου.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr