Ρωσία: Νέο υποβρύχιο-stealth εντάσσεται στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας




Οκτώβριος 27, 2016. video.

Αγία Πετρούπολη.


Στα Ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης έγινε η τελετή της παράδοσης του ντιζελο-ηλεκτροκίνητου υποβρυχίου «Βελίκι Νόβγκαραντ»- «Великий Новгород»,  είναι του τύπου 636 και όπως λένε ο εχθρός δεν μπορεί να το εντοπίσει.




Η κατασκευή του αποτελεί μια συνέχεια της μακρόχρονης προσπάθειας του υπουργείου Άμυνας να ανασυστήσει την ετοιμότητα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.



Στο πλαίσιο του κρατικού προγράμματος στα ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης χτίζονται έξι  υποβρύχια τα οποία θα φέρουν ονομασίες  «πόλεων στρατιωτικής δόξας», όπως ‘Νοβοροσίνσκ’, Ροστόφ ον Ντον’, ‘Στάρι Οσκόλ’, ‘Κρασνοντάρ’, ‘Βελίκι Νόβγκαραντ’ και ‘Κολπίνο’.



Κατά την τελετή παράδοσης μίλησαν ο γενικός διευθυντής του Ναυπηγείου . Αλεξάντερ Μπουζάκοφ,  αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, αντιναύαρχος Αλεξάντερ Φεντοτένκοφ και πλοίαρχος του υποβρυχίου Σεργκέι ΡΙαμπισένκο.




Το «Βελίκι Νόβγκαραντ» έχει κάνει τις απαραίτητες δοκιμές στη θάλασσα και κρίθηκε αξιόμαχο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα το πλήρωμα του υποβρυχίου αποτελείται από έμπειρο προσωπικό  ηλικίας από 22 έως 35 ετών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr