Πούτιν στο γαλλικό TF1: Οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους ευθύνονται για τη Συρία




Οκτώβριος 13, 2016.


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο γαλλικό κανάλι TF1 ανακοίνωσε ότι οι εταίροι της Μόσχας στη Δύση, επαναλαμβάνουν τα λάθη τους, όταν χρησιμοποιούν ‘ως στρατό’ τους τρομοκράτες για να επιτύχουν τους πολιτικούς τους στόχους.




Ο πρόεδρος Πούτιν, επεσήμανε ότι οι δυτικές χώρες, οι οποίες χρησιμοποιούν τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές για να καταπολεμηθεί ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν συνειδητοποιούν ότι οι αντάρτες θα φύγουν από τον έλεγχό τους, τελικά.



Επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον έχει δεσμευθεί αρκετές φορές να διαχωρίσει την ομάδα «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και τους  ομοϊδεάτες  της  από τη λεγόμενη ‘μετριοπαθή’ ένοπλη αντιπολίτευση, αλλά ποτέ δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της.



Η Ρωσία δεν φταίει για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη



Ο πρόεδρος Πούτιν απέρριψε οποιεσδήποτε κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας, ότι προκάλεσε  το προσφυγικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι η μαζική φυγή  των ανθρώπων από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και το Αφγανιστάν, εμφανίστηκε την περίοδο  που μεσολάβησε μέχρι την απόφαση της Μόσχας να λάβει δραστικά μέτρα για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Συρία.



Τόνισε ότι η Λιβύη και το Ιράκ πριν την καταστροφή των κρατικών θεσμών τους δεν υπήρχε ζήτημα τρομοκρατίας στην Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. Επεσήμανε ότι «στόχος μας είναι  να αποτραπεί στη Συρία να γίνει αυτό που διαδραματίσθηκε στη Λιβύη και το Ιράκ».




Οι τρομοκράτες έχουν σε ομηρία τους αμάχους στο Χαλέπι



Όταν ο πρόεδρος Πούτιν ρωτήθηκε σχετικά με τη βομβιστική επίθεση  των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη του Χαλεπίου, αφού οι τρομοκράτες του Daesh  δεν υπάρχουν εκεί. Απάντησε ότι «στο Χαλέπι ελέγχει την κατάσταση η «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» που είναι παράρτημα  διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης (αλ Κάιντα)» και συνέχισε: 



«Σε κάθε χώρα όταν υπάρχουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, δυστυχώς πεθαίνουν αθώοι. Αλλά, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τους τρομοκράτες να χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως ασπίδες και να εκβιάζουν ολόκληρο τον κόσμο, όταν παίρνουν ομήρους και τους κόβουν τα κεφάλια».



Μάλιστα, έδωσε παραδείγματα θυμάτων αθώων ανθρώπων από τους Αμερικανούς, όπως οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» στο Αφγανιστάν,  ή ακόμη και οι πρόσφατες επιθέσεις του αραβικού συνασπισμού σε τελετή κηδείας στην Υεμένη.



Ο Πούτιν δήλωσε ότι για τη διαδικασία εξομάλυνσης της κατάστασης στη Συρία, η Μόσχα είναι αποφασισμένη να αλλάξει τη χώρα αυτή  στα δημοκρατικά πρότυπα υπό την αυστηρή επίβλεψη  των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις.



Υποστηρίζει  τη θεσμοθέτηση ενός νέου συντάγματος και διεξαγωγή εκλογών με δημοκρατικά πρότυπα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να δοθεί λύση στη συριακή κρίση.



--
Όλη η συνέντευξη του Πούτιν στην αγγλική: http://en.kremlin.ru/events/president/news/45832
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr