Σκόπια: «Η USAID υπονομεύει τις αξίες της κοινωνίας μας!»





[Αφορμή για την παρουσίαση αυτή, είναι άρθρο στον σκοπιανό ηλεκτρονικό τύπο που αναφέρεται σε κείμενα του Ροντ Ντρέχαρ τόσο για το ρόλο της USAID, όσο και των ιδρυμάτων του Τζορτζ Σόρος «Ανοικτή Κοινωνία»- ‘Open Society’ στο κρατίδιο των Σκοπίων]


Οκτώβριος 9, 2016.



«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, η USAID έχει διοχετεύσει 5 εκατομμύρια δολάρια στο μικρό κρατίδιο της ‘Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας’ μέσω του Ιδρύματος της «Open Society» του Τζορτζ Σόρος.



»Αυτό μου φάνηκε περίεργο. Νόμιζα ότι η USAID δημιουργήθηκε για την καταπολέμηση της φτώχειας και των ασθενειών στο εξωτερικό. Αυτό ήξερα. Αλλά τώρα  βλέπω ότι προωθεί τον δυτικό τύπο φιλελεύθερης δημοκρατίας, ώστε να καταστεί μέρος αυτής», αρχίζει το άρθρο του ο  Ροντ Ντρέχαρ (Rod Dreher), στο «The American Conservative».


Το σκοπιανό δημοσίευμα παρουσιάζει ως τρομοκράτες  τα μέλη της USAID

 «Ο αμερικανός δημοσιογράφος Ροντ Ντρέχαρ σε άλλο άρθρο του, επέκρινε έντονα τον οργανισμό κυβερνητικής βοήθειας ( USAID- United States Agency International Development), λέγοντας ότι  η οργάνωση αναλαμβάνει δραστηριότητες για να εξαπλωθεί η αριστερή ιδεολογία στη χώρα μας», γράφει το δημοσιογραφικό κείμενο των Σκοπίων.



Στα δύο άρθρα του διαδιακτυακού τόπου «The American Conservative» , ο Ντρέχαρ έγραψε ότι η USAID μετατρέπεται σε μια οργάνωση που χρηματοδοτεί ‘μισθοφόρους πολέμιους της παράδοσης» σε χώρες στις οποίες επιδιώκεται να μεταλλάξουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.



Ο Ντρέχαρ αντέδρασε,  ιδιαίτερα μετά από τη δημοσίευση προκήρυξης για την ανάπτυξη του προγράμματος του οργανισμού USAID για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ή των ομάδων ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι  και τρανσέξουλ),  στο νοτιοσλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων, που για το σκοπό αυτό διατίθενται το ποσό των $ 300.000,  για να ...βοηθήσουν δραστηριότητες  κατά του λεγόμενου συντηρητισμού, που βλέπει  με τον παραδοσιακό τρόπο τα δύο φύλα στη χώρα.



«Η κυβέρνηση (των Σκοπίων),  ακολουθεί την  ορθόδοξη παράδοση της χώρας, προωθώντας τις απόψεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σχετικά με τα θέματα της ισότητας των φύλων και υπερασπίζεται τις αξίες αυτές που είναι παραδοσιακές από αμνημονεύτων χρόνων. 



»Ωστόσο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεν μπορεί να συμβιβασθεί με τις απόψεις αυτές, αντιθέτως, η κυβέρνηση μας (των ΗΠΑ) εκφράζει μίσος σε αυτές τις απόψεις και είναι διατεθειμένη να δαπανήσει $ 300.000 για να στείλει πράκτορες να υπονομεύσουν την πίστη και το θεσμό της οικογένειας στο μικρό αυτό βαλκανικό κρατίδιο. 


»Αυτό επιτυγχάνεται με την πολιτιστική ηγεμονία του αμερικανικού φιλελευθερισμού.
Αυτό η Ουάσιγκτον δεν το κάνει στη Σαουδική Αραβία ή το Κατάρ για προωθήσει την έκφραση της σεξουαλικής διαφορετικότητας, αλλά το κάνει σε μικρές και φτωχές χώρες που είναι ανίσχυρες να αντισταθούν», γράφει ο Ντρέχαρ στο άρθρο του.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr