170 χιλιάδες μωρά προσφύγων από τη Συρία γεννήθηκαν στην Τουρκία





Νοέμβριος 2, 2016.

Άγκυρα.
 
Τουλάχιστον 170.000 μωρά Σύρων προσφύγων γεννήθηκαν στην Τουρκία, σύμφωνα με το ‘τουρκικό πρακτορείο βοήθειας’, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.



Η ‘τουρκική αρχή καταστροφών και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών’ ανακοίνωσε ότι  προσφέρει  ειδική μέριμνα σε εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες με εξειδικευμένη διατροφή καθώς και υγειονομική περίθαλψη των παιδιών σε εγκαταστάσεις σε όλη την τουρκική επικράτεια.



Η Τουρκία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων από τη Συρία, στον κόσμο, περίπου 3 εκατομμύρια  άνθρωποι  έχουν έρθει από τη εμπόλεμη περιοχή και η τουρκική κυβέρνηση έχει δαπανήσει περισσότερα από $ 12 δισεκατομμύρια για τους πρόσφυγες.



Η βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα μέχρι σήμερα ανήλθε σε περίπου  512 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα,  που επισημαίνει ότι η Τουρκία από την αρχή του πολέμου έστειλε 1δις 630 εκατ. τουρκικές λίρες (500 εκατ. δολάρια) ως ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία.



Σύμφωνα με τον Οργανισμό για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ, η Τουρκία φιλοξενεί το μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων στον κόσμο.



Επίσης η UNICEF ανέφερε ότι η χώρα φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών προσφύγων στον κόσμο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr