Λιβύη: 20 Λίβυοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Βεγγάζη





Στρατιώτες του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (φωτό news.xinhuanet.com)



Νοέμβριος 16, 2016. 19:56


Τουλάχιστον 20 μέλη του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ημερών σε συγκρούσεις με εξτρεμιστές στην παραθαλάσσια πόλη Βεγγάζη, σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή.




Ανώνυμος αξιωματούχος του νοσοκομείου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι συγκρούσεις στη Βεγγάζη προξένησαν και τον τραυματισμό περίπου 40 στρατιωτών.



Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) έχει επικεφαλής τον αμφιλεγόμενο Λίβυο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος  είναι πιστός στην ανατολική κυβέρνηση της χώρας που έχει έδρα την Τομπρούκ, όπως σημειώνει η ιρανική «Press TV».



 Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Φαντέλ αλ Χασί, δήλωσε ότι τουλάχιστον επτά εξτρεμιστές σκοτώθηκαν στην Γκουβάρσα –συνοικία της Βεγγάζης- την Τετάρτη.



Την προηγουμένη παγιδευμένο όχημα εξερράγη κοντά σε μια αγορά στην ανατολική είσοδο της Βεγγάζης με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 14 άμαχοι.



Η Λιβύη κυριαρχείται από τη βία, μετά την στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ το 2011 και η εξέγερση που ακολούθησε έφερε την ανατροπή και τη δολοφονία του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι. Αντίπαλες κυβερνήσεις ιδρύθηκαν στην Τρίπολη και στην ανατολική Λιβύη από το 2014.



Τον περασμένο Δεκέμβριο, ωστόσο, οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν για τον σχηματισμό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας μετά από μήνες και με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ. Τον περασμένο Μάρτιο ιδρύθηκε το προεδρικό συμβούλιο που εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την τάξη στη χώρα αυτή της βόρειας Αφρικής, πλούσιας σε πετρέλαιο.



Ο Χαλίφα Χαφτάρ, αρνήθηκε να δηλώσει υποταγή στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση και οι δυνάμεις του αγωνίζονται με εξτρεμιστές στη Βεγγάζη από το 2014.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr