Σκόπια -Μετανάστες: Καταγράφηκαν 500 παράνομες διελεύσεις από Ελλάδα





Νοέμβριος 22, 2016. 18:11

Οι παράνομες διελεύσεις των  συνόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα εξακολουθούν να  είναι μεγάλη πρόκληση για την αστυνομία των συνόρων των Σκοπίων, αναφέρει η σλαβική τηλεόραση ‘Τέλμα’ των Σκοπίων.




Οι στατιστικές δείχνουν ότι ανά εβδομάδα γίνονται από 500 έως 600 προσπάθειες για παράνομη διέλευση των συνόρων στην περιοχή της Γευγελής, αν και οι λαθρέμποροι, όπως σημειώνεται, βρίσκουν  συνεχώς νέες οδούς για παράνομη διέλευση των συνόρων.



Την Κυριακή  ο πρέσβης της Σλοβενίας, επισκέφθηκε το διαμετακομιστικό κέντρο Βίνογιουγκ (στη Γευγελή) και δήλωσε ότι η Σλοβενία παραμένει εταίρος των Σκοπίων στη διαδικασία ελέγχου των συνόρων. Προς το παρόν η Σλοβενία έχει αποσπάσει δέκα  αστυνομικούς που βοηθούν την αστυνομία των Σκοπίων στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα.


Στο Βίνογιουγκ ο αριθμός των μεταναστών ποικίλλει και εξαρτάται εάν έχουν υποβάλλει αίτηση ασύλου στη χώρα, προκειμένου να παραμείνουν, ειδάλλως απελαύνονται στην Ελλάδα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr