Αλβανία: Αρκετά από τα 850 τζαμιά στη χώρα κηρύττουν την τρομοκρατία




Νοέμβριος 20, 2016. 19:20

Τίρανα.

Από τα 850 τζαμιά που υπάρχουν στη χώρα, περίπου δέκα από αυτά δεν βρίσκονται ακόμη υπό την δικαιοδοσία της μουσουλμανικής κοινότητας.


Πηγή προσκείμενη  στην μουσουλμανική κοινότητα της Αλβανίας υποστηρίζει ότι  διαπραγματεύεται εδώ και μήνες για να τεθούν υπό έλεγχο, ενώ πριν από λίγο καιρό άλλα τζαμιά όπως του ιμάμη Μπουγιάρ Χίσα, εντάχθηκαν στην μουσουλμανική κοινότητα, καθώς ο επικεφαλής του τζαμιού συνελήφθη για τρομοκρατία.



Σημειώνεται ότι πριν από ένα χρόνο ο επικεφαλής της Επιτροπής Λατρείας, Ιλίρ Ντίζνταρ είχε δηλώσει, όπως αναφέρεται σε έκθεση των  μυστικών υπηρεσιών, ότι στη χώρα υπάρχουν 80 τζαμιά τα οποία βρίσκονται εκτός ελέγχου.


«Υπάρχουν περίπου 80 τζαμιά, τα οποία στερούνται άδειας  και μέχρι στιγμής έχουμε κλείσει άλλα 200», είχε δηλώσει ο Ντίζνταρ πριν έναν περίπου χρόνο.


Σήμερα,  ένας σημαντικός αριθμός τζαμιών παραμένει ακόμη  ανεξέλεγκτος. Ορισμένα από αυτά έχουν μπει στο στόχαστρο των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών και της διεύθυνσης της αντι-τρομοκρατίας,  λόγω των δεσμών τους με Αλβανούς υπηκόους που μάχονται στη Συρία- στο πλευρό του  ISIS, σύμφωνα με την Lajm. Net.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr