Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Θα συνεργασθούμε στενά με την Τουρκία στην επιχείρηση της Ράκα




Νοέμβριος 8, 2016.


Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρκ Τόνερ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν στενή συνεργασία στην επιχείρηση απελευθέρωσης της πόλης Ράκα στη Συρία, σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα.




Ο Τόνερ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εάν θα συνεργασθούν με τους Κούρδους, τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα συνεργασθεί με όλους τους συμμάχους και θα τους υποστηρίξει με τις εναέριες δυνάμεις που διαθέτει στην περιοχή, επεσήμανε ότι «θα υπάρχει σε κάθε κίνηση στενή επαφή με την Τουρκία».



Σε ερώτηση όταν η Ράκα απελευθερωθεί από τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’ αν  θα εγκατασταθεί διοίκηση από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας που αποτελούνται από Κούρδους και ομάδες Αράβων, απάντησε λέγοντας:
«συνεργαζόμαστε με την Τουρκία στο ζήτημα αυτό και πιστεύουμε ότι είναι πιο αποτελεσματικό να εγκατασταθεί  μια τοπική εξουσία. Το κάναμε και στο παρελθόν αυτό, στην Μανμπίτς και σε άλλες περιοχές. Είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια διοίκηση που να αποτελείται από εντόπιους», τόνισε.
Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας της Κυριακής.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr