Παυλόπουλος στην Καστοριά : Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική- αλβανικό δημοσίευμα




Νοέμβριος 12, 2016, 20:17

Σκόπια.


«Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», επανέλαβε ο Έλληνας πρόεδρος, Προκόπης Παυλόπουλος, αυτή τη φορά από την Καστοριά, όπου έγινε επίτιμος δημότης, γράφει αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.




Σε ομιλία του σε εκκλησία στην Καστοριά αναφερόμενος στον εμφύλιο πόλεμο και τις συνέπειές του,  τόνισε την ανάγκη για «εθνική ενότητα» γιατί «κάθε διχασμός είναι μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας».



Ο Παυλόπουλος, είπε, ακόμη, ότι ο αδελφός της συζύγου του, πολέμησε στην Καστοριά, σκοτώθηκε και θάφθηκε εκεί.



«Η σημερινή επέτειος μας εμπνέει το διαχρονικό δίδαγμα αλλά και την αποστομωτική απάντηση στους κιβδηλοποιούς και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως είπε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Σήμερα γιορτάζουμε την 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην τελική ενσωμάτωση της Μακεδονίας στη φυσική της ιστορική κοιτίδα, στον εθνικό μας κορμό, στην εθνική μας κοιτίδα», δήλωσε ο Παυλόπουλος.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr