Ρωσικό πολεμικό πλοίο διέσωσε το πλήρωμα ουκρανικού πλοίου ανοικτά της Κρήτης




«Πλοίο του ρωσικού ναυτικού διέσωσε πλήρωμα ουκρανικού πλοίου στη Μεσόγειο Θάλασσα», γράφει το δημοσίευμα του ria.ru


Νοέμβριος 24, 2016. 20:42


Το ρωσικό πολεμικό πλοίο ‘Αντιναύαρχος Κουλακόφ’ (Вице-адмирал Кулаков) έσωσε το πλήρωμα ουκρανικού αλιευτικού σκάφους στη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως ανέφερε το ρωσικό υπουργείο  Άμυνας.




Το ρωσικό τορπιλοφόρο πλοίο του Βορείου Στόλου που βρισκόταν στη Μεσόγειο Θάλασσα στο πλαίσιο της μόνιμης ομάδας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, όταν έλαβε ένα σήμα κινδύνου έπλευσε αμέσως για τη διάσωση του σκάφους που βρισκόταν σε κίνδυνο.



Το πρωί στις 09:45 πλησίασε στο αλιευτικό σκάφος «097» που έχει νηολογηθεί στο λιμάνι της Μαριούπολης. Το πλοιάριο είχε πάθει βλάβη στις 21 Νοεμβρίου και επί δύο ημέρες παρασύρονταν από τα κύματα. Οι Ρώσοι ναυτικοί παρέλαβαν από επτά ναυτικούς και δύο σορούς που βρίσκονταν επί του αλιευτικού.



Η διάσωση ήταν εξαιρετικά δύσκολη αφού στην περιοχή υπήρχαν κύματα ύψους τεσσάρων μέτρων, βροντές και θυελλώδης άνεμος, όπως σημειώνεται.



Αργότερα, το υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε ότι το πολεμικό πλοίο ‘Αντιναύαρχος Κουλακόφ’ κατόπιν αιτήματος του πλοιάρχου του ουκρανικού πλοίου, ρυμούλκησε το αλιευτικό και το μεταφέρει στο ελληνικό νησί της Κρήτης.



Η ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Ria Novosti,  ανέφερε ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με το ουκρανικό αλιευτικό σκάφος.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr