Ρίψεις νερού και δακρυγόνων κατά διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη



Άλλοι εννέα Κούρδοι βουλευτές συνελήφθησαν

Φωτο από το πρακτορείο DHA


Νοέμβριος 5, 2016.

 
Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε ακόμη εννέα μέλη της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών- HDP,  σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.




Χθες είχαν συλληφθεί 12 μέλη του κόμματος αυτού, μεταξύ των οποίων οι δύο συμπρόεδροι με την υποψία δεσμών με του Κουρδικό Εργατικό Κόμμα – PKK. Μεταξύ των σημερινών συλληφθέντων είναι οι επικεφαλής του κόμματος HDP στα Άδανα.





Όταν έγινε γνωστή η σύλληψη  και των εννέα ακόμη βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος οργανώθηκε διαμαρτυρία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης που ενώθηκαν  μαζί με τους διαμαρτυρομένους για τη σύλληψη δημοσιογράφων της εφημερίδας «Τζουμχιουρέτ», φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Τούρκου προέδρου.



Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού και δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι προσπάθησαν  να κάνουν πορεία προς τα γραφεία της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ».
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr