Κούρδισα κάηκε ζωντανή από Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς





Νοέμβριος 18, 2016. 22:11

Μια γυναίκα κάηκε ζωντανή από Τούρκους στρατιώτες και αστυνομικούς στο κουρδικό νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.


Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν το σπίτι της οικογένειας Αταμάν στην κουρδική πόλη  Ερκίς στην επαρχία Βαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.


Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Νουρετίν Αταμάν, οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ στο σπίτι προκαλώντας πυρκαγιά από τα καταιγιστικά πυρά και πρόλαβαν να βγουν  με τον αδελφό του και τη σύζυγο του αδελφού του από το σπίτι.


Ο Αταμάν είπε, οι στρατιώτες εισήλθαν στη γειτονιά Τσελί-Μπιμπάγκι στις 3 τα ξημερώματα και άρχισαν πυροβολούν το σπίτι,  με το πρόσχημα ότι υπήρχαν σε αυτό μέλη του PKK. «Το κτήριο έπιασε φωτιά από τα πυρά και άρχισε να καίγεται, αλλά οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν σε κανέναν να παρέμβει», είπ ο Αταμάν.

Συγγενείς του ιδιοκτήτη, συνελήφθησαν και ξυλοκοπήθηκαν από την αστυνομία γιατί προσπάθησαν  να σβήσουν τη φωτιά και να βγάλουν τη γυναίκα που καιγότανε, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr