Βουλγαρικός στρατός: Ο προϋπολογισμός δεν επιτρέπει αγορά αρμάτων μάχης




Νοέμβριος 3, 2016.


Ο προτεινόμενος προϋπολογισμός για το 2017 δεν είναι ικανός  ώστε να ξεκινήσει το έργο για τον εκσυγχρονισμό των χερσαίων δυνάμεων.
Αυτό δήλωσε ο υποστράτηγος Αντρέι Μπότσεφ, σύμφωνα με βουλγαρικό δημοσίευμα.




Ο διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων χαιρέτισε και απένειμε τα βραβεία στους συμμετέχοντες στο τουρνουά σκοποβολής  στο πεδίο βολής ‘Λιούλακ’ στη Στάρα Ζάγκορα.


Στις 28 Αυγούστου είχε συσταθεί από τον Υπουργό Άμυνας ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Άμυνας με τη συμμετοχή ειδικών από τις χερσαίες δυνάμεις, οι οποίοι θα πρέπει να αναλύσουν και να προσφέρουν τις καλύτερες επιλογές για απόκτηση νέων αρμάτων μάχης. 



Η προθεσμία ήταν μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής, δήλωσε ο διοικητής,  δεν έχουμε καμία πληροφορία σχετικά με μείωση των κριτηρίων για την επιλογή των αρμάτων.



Ο Βούλγαρος υποστράτηγος επεσήμανε ότι εκτός από την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού,  υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις που φθάνει το 23%. Αναμένεται να αρχίσει η παραγωγή νέων στολών για το στρατό. Πρόσθεσε, ακόμη,  ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα μέσα μεταφοράς του στρατιωτικού προσωπικού.



«Έχουμε μόνο τέσσερα λεωφορεία και είναι ήδη πάνω από 10 ετών και μερικά βαν, όλα τα άλλα είναι  πάνω από 40 ετών. Το πρόβλημα μετακίνησης του προσωπικού είναι μεγάλο, εδώ και έξι χρόνια βρισκόμαστε σε αναμονή για αγορά νέων λεωφορείων», είπε δίνοντας μια εικόνα ένδειας που υπάρχει στο στρατό.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr