Ισραηλινά αεροσκάφη έριξαν τέσσερις πυραύλους κοντά στη Δαμασκό




Νοέμβριος 30, 2016. 19:04

Ισραηλινό αεροσκάφος εκτόξευσε τέσσερις μακράς εμβέλειας πυραύλους ποπάι «Popeye» στην πόλη Αλ Σαμπόρα που ελέγχεται από κυβερνητικές δυνάμεις, δυτικά της Δαμασκού. 




Οι ολονύκτιες εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που ακούστηκαν στο κέντρο της Δαμασκού.
Για την εκτόξευση των πυραύλων δεν σημειώθηκε παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας, αλλά δεν έγινε και παραβίαση  του εναέριου χώρου του Λιβάνου, προκειμένου να βρουν το στόχο τους.



Αν και είναι παραφιλολογία, εικάζεται ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή απευθύνονταν σε δολοφονική απόπειρα ανώτερου στελέχους της Χεζμπόλα, που κινούνταν στην εθνική οδό Αλ Σαμπόρα- Δαμασκού, αφού αυτός ο δρόμος χρησιμοποιείται συχνά από το λιβανικό κίνημα αντίστασης, όπως σημειώνει η συριακή ‘Al Masdar’. 



Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι πύραυλοι έπληξαν ένα συνεργείο οχημάτων της Χεζμπολάχ. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, καθώς οι τεχνικοί δεν εργάζονται τη νύχτα.



Την Δευτέρα, η ισραηλινή αεροπορία είχε κάνε επιδρομή στο συριακό Γκολάν στοχεύοντας την ισλαμική ταξιαρχία «Μάρτυρες Γιαρμούκ» που είναι παρακλάδι του ISIS.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr