Πρόεδρος Ερντογάν: Ο τουρκικός στρατός θα καταλάβει την Μανμπίτς




Νοέμβριος 23, 2016. 17:23

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη διάσκεψη της  Νέας Αντίληψης για την Ασφάλεια, δήλωσε ότι «εμείς από την αρχή είχαμε πει στη Δύση και στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ζητάμε για το βόρειο τμήμα (της Συρίας) μια ελεύθερη ζώνη από τους τρομοκράτες. Μας είπαν έχετε δίκιο, αλλά δεν ενεργούν μαζί μας», είπε.




Προς το παρόν έχουμε πολιορκήσει την αλ Μπάμπ, αλλά προτιθέμεθα να πάμε στην Μανμπίτς. Εκεί υπάρχει το PYD και το YPG (κουρδικό κόμμα και το ένοπλο τμήμα του).



Τους είπαμε ότι θα πάμε. Πηγαίνετε μας είπαν. Θέλουμε να αδειάσει αυτός ο τόπος. Γιατί; Γιατί αυτή η γη είναι των Αράβων (όχι των Κούρδων). Και αν μείνουν εκεί δεν πρόκειται να έρθουν στην Τουρκία. Δεσμευθήκαμε να καταπολεμήσουμε το Daesh, να συνδράμουμε στη Ράκα, αλλά τι γίνεται με την τρομοκρατία; (των Κούρδων), είπε.



Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα στην  Σιντζιάρ και την  Ταλ Αφάρ (στο Ιράκ) δεν έχει ακόμη επιλυθεί. «Είναι ανάγκη να τα πάρουμε υπό τον έλεγχό μας», είπε, τονίζοντας «οι δυνάμεις του συνασπισμού δεν μπορούν να το κάνουν, και αυτό πέφτει σε εμάς», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr