Η Γερμανία κατηγορεί αντάρτες της Συρίας για εγκλήματα πολέμου




"Η Γερμανία κατηγορεί Σύρους αντάρτες για εγκλήματα πολέμου", γράφει το αυστριακό δημοσίευμα


Νοέμβριος 18, 2016. 19:10

Βιέννη.

Το Γραφείο του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Εισαγγελέα έχει υπό κράτηση τον Σύρο Ιμπραήμ Αλ Φ. (στο κείμενο Ibrahim Al F.) που κατηγορείται για βασανισμό κρατουμένων και λεηλασία ειδών τέχνης τα οποία προώθησε για πώληση.




Αυτό αναφέρει  το Ανώτερο Περιφερειακό Δικαστήριο του Ντίσελντορφ για εγκλήματα πολέμου και εκβιαστικών ληστειών, όπως ανέφερε η εφημερίδα ‘Zeit’ την Πέμπτη, γράφει η Der Standard



Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, κατηγορείται ότι ως διοικητής της περιφερειακής πολιτοφυλακής της ομάδας «Γκοράμπα αλ Σαμ» (που μεταφράζεται- επεξηγεί το γερμανικό κείμενο-  «Ξένοι στη Συρία»), η οποία ομάδα  είναι μέρος των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, το καλοκαίρι του 2012, κατέλαβε μια συνοικία έξω βορειοανατολικά του Χαλεπίου.



Η πολιτοφυλακή αυτή είχε εμπλακεί σε λεηλασίες και μάλιστα, συνέλαβε δύο κατοίκους που προσπάθησαν να προστατεύσουν την περιουσία τους, τους βασάνισαν μέχρι θανάτου.



Ένας κρατούμενος κατάφερε να ξεφύγει και από αυτόν έγινε γνωστό το περιστατικό, ενώ άλλοι δύο που συνελήφθησαν αφέθησαν ελεύθεροι αφού τους παραχώρησαν την περιουσία τους.



Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους στην Βεστφαλία από αξιωματικούς των ειδικών υπηρεσιών συνελήφθη ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, Ιμπραήμ Αλ Φ.



Οι Γερμανοί εισαγγελείς τον κατηγορούν  ότι προσπάθησε να πωλήσει πολύτιμα αντικείμενα τα οποία προέρχονται από τις λεηλασίες του, αναφέρει το δημοσίευμα, παρουσιάζοντας, έτσι ένα μέρος της ποιότητας  των ‘προσφύγων’ που ζητούν άσυλο στη Γερμανία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr